‘Lagi Cepat, Lagi elok’

‘Lagi Cepat, Lagi elok’

Pengerusinya yang juga Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan, yakin sokongan berterusan yang diberikan rakyat membolehkan BN terus kekal memimpin negeri ini.

“Jentera parti sudah bersiap-sedia termasuk daripada segi mental untuk menghadapi siapa saja calon yang akan mencabar BN.

“Lagi cepat lagi elok (bubar Parlimen). Kalau boleh buat sebelum Ramadan kerana selepas itu Parlimen akan terbubar sendiri. Saya harap ini tidak berlaku kerana nanti orang akan kata BN takut. Kita perlu ‘gentleman’ dan bersedia,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Unit Peladang dan Mini Karnival Peladang Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau di sini, hari ini.

Yang turut hadir Pengerusi Pertubuhan Peladang Negeri Sembilan, Datuk Ibrahim Jahaya dan Pengerusi Pengelola Mini Karnival Peladang DUN Rantau, Abdull Satar Omar.

Mohamad ketika berucap, antara lain mengesahkan kekal di DUN Rantau dan meminta pengundi di luar kawasan pulang mengundi dan memberi sokongan kepada BN negeri.

“Saya nak minta semua bantu saya gerakkan jentera di kawasan masing-masing supaya terus menyokong BN negeri dan kerajaan.

“Jangan dengar cakap orang (pembangkang) yang hanya sedap didengar tapi tidak boleh dibuat,” katanya.

Akhbar hari ini melaporkan, pembentangan usul persempadanan semula kawasan pilihan raya yang dijadualkan 29 Mac ini diawalkan, sekali gus memungkinkan Parlimen dibubarkan akhir Mac atau awal April bagi membolehkan PRU-14 diadakan. – BH