Masyarakat India N.Sembilan Terus Sejahtera Bersama BN

Masyarakat India N.Sembilan Terus Sejahtera Bersama BN

SEREMBAN, 03 MAR – Masyarakat India di Negeri Sembilan perlu yakin bahawa kesejahteraan mereka adalah lebih cerah dan baik jika terus bersama Barisan Nasional.

Demikian dinyatakan Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan ketika berucap merasmikan Konvensyen Gerak Gempur PRU-14 Parti Makkal Sakti Negeri Sembilan di Dewan Serikandi Sekolah Menengah Kebangsaan Puteri.

Mengulas lanjut katanya kerajaan telah melaksanakan pelbagai usaha seperti menjaga kebajikan kaum India, pembelaan terhadap sekolah Tamil dan kuil.

Dalam pada itu, Menteri Besar berkata parti Makkal Sakti jelas memainkan peranan mereka dalam menjayakan Dasar Jaringan Keselamatan Sosial (DJKS) dengan memastikan supaya kebajikan masyarakat kaum India terus terbela.

“Ini adalah titik sentuhan yang amat dihargai rakyat, bukannya masa pilihan raya baru hendak pergi berjumpa masyarakat.

“Sepatutnya gerak kerja ini telah dilakukan daripada awal lagi dan pada masa sekarang cuma melihat benih yang ditanam tumbuh dan hanya memungut hasilnya,” katanya.

Turut hadir, Setiausaha BN Negeri Sembilan, Dato’ Haji Hasim Rusdi; Presiden Makkal Sakti Malaysia, Dato’ Seri RS.Thanenthiran dan Pengerusi Makkal Sakti Negeri Sembilan, Dato’ V. Saravana Kumar.