Menteri Besar Rasmi Dewan Komuniti Mantin

Menteri Besar Rasmi Dewan Komuniti Mantin

MANTIN, 12 MAC – Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan merasmikan Dewan Komuniti Mantin, hari ini.

Dewan bernilai RM2.4 juta itu boleh memuatkan kira-kira 1,000 orang dan turut menyediakan kemudahan seperti empat gelanggang badminton, pentas, bilik mesyuarat, tandas termasuk sebuah tandas Orang Kurang Upaya (OKU), surau, bilik utiliti, stor dan tempat letak kenderaan.

Dalam ucapannya, Menteri Besar berkata beliau amat sukacita kerana tanggungjawab sosial dan juga keperluan rakyat dapat diurus oleh Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dengan baik dan dewan komuniti berkenaan adalah di antara dewan-dewan yang dibina untuk kegunaan orang ramai.

Katanya, sememangnya menjadi hasrat Kerajaan Negeri untuk menyediakan pelbagai kemudahan asas kepada masyarakat.

“Jika perkara pokok seperti dewan dan juga kemudahan lain tidak diadakan, ia bermakna kita tidak dapat memulangkan semula segala hasil yang dipungut daripada orang ramai.

“Saya telah memutuskan dalam mesyuarat tindakan negeri untuk memulangkan kembali setiap sen yang kita pungut daripada rakyat dengan menyediakan kemudahan seperti dewan dan sebagainya,” ujarnya.

Dalam majlis itu Menteri Besar turut menyampaikan sumbangan dan bantuan serta hadiah kepada para pemenang bagi pertandingan mewarna.

Turut hadir, Exco Kemudahan Awam, Alam Sekitar, Koperasi dan Kepenggunaan, Dato’ Haji Abu Ubaidah Dato’ Haji Redza; Yang Dipertua Majlis Perbandaran Seremban dan Nilai, Dato’ Haji Abdul Halim Abdul Latif dan Timbalan Menteri Pendidikan, Senator Dato’ Chong Sin Woon.