Wujudkan Kluster Pensyarah Kaji MVV – Menteri Besar

Wujudkan Kluster Pensyarah Kaji MVV – Menteri Besar

SEREMBAN, 28 FEB – Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan mencadangkan agar kluster di kalangan pensyarah diwujudkan bagi membincangkan mengenai pembangunan dalam Malaysia Vision Valley (MVV).

Demikian dinyatakan beliau semasa berucap di Majlis Ramah Mesra bersama pensyarah Anak-Anak Negeri Sembilan; ahli-ahli Persatuan Kebajikan Isteri-Isteri dan Pegawai-Pegawai Kanan Negeri Sembilan (PEKERTI NS) dan Pertubuhan Wanita Negeri Sembilan (NSWO) di Kediaman Rasmi, Seremban, malam tadi.

Mengulas lanjut katanya, kluster yang diwujudkan akan diberikan topik-topik untuk dikaji dan dibincangkan.

“Sila kembalikan kepada saya hasil kajian tersebut untuk kita bersama-sama fikir bagaimana hendak membangunkan Negeri Sembilan yang tercinta ini,” katanya.

Beliau menyeru agar para pensyarah menyumbangkan pandangan dan idea yang bernas dan baik supaya dapat mewujudkan pelan pembangunan yang komprehensif.

“Saya memerlukan banyak pandangan luar dan saya mahu semua pensyarah anak-anak Negeri Sembilan terlibat dengan kluster ini,” ujarnya.

Turut hadir, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri, Dato’ Seri Dr Haji Awaludin Said; Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan, Dato’ Seri Haji Mat Ali Hassan; Ketua Setiausaha Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air (KeTTHA), Prof Dato’ Seri Ir Dr Zaini Ujang; Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar UKM, Prof Dato’ Noor Aziah Haji Mohd Awal dan Rektor UiTM Negeri Sembilan, Prof Dr Nasrudin Mohammed.